facebook Plataforma Sant Boi facebook Plataforma Sant Boi facebook Plataforma Sant Boi
Plataforma Sant Boi
 
 
 
 
 
Riera de Can Soler
a
a
 
 
  Projecte Municipal

 

L'any 2009 es va aprovar el desenvolupament d'una Àrea Residencial, promoguda per l'Institut Català del Sòl (INCASOL) on es va projectar la urbanització de l'entorn de la Colònia Güell enfront del paratge natural de la Riera de Can Soler a Sant Boi. Ara s'ha iniciat un procés de participació per resoldre la redacció del Planejament Urbanístic que inclou l'Entorn de La Colònia Güell i la Riera de Can Soler. El Pla inicial de l'Àrea Residencial de la Riera de Can Soler inclou tres zones diferenciades:

Per una banda, enfront del carrer Lluís Companys (Ciutat Cooperativa) la construcció de 6 edificis. El primer, de PB+4, el més pròxim al carrer Soler, íntegrament per a equipaments. Els 5 restants, de PB+7, enfront del carrer Lluís Companys per un total de 280 habitatges (56 per edifici, 8 veïnes per planta). Tot i que l'Institut anunciava en aquest Pla que la meitat d'aquests habitatges serien de HPO (protecció oficial), la memòria del projecte assenyala que "dels 8 habitatges per planta, 3 tindran catalogació HPO i els altres 5 de venda lliure de mercat". Per tant, tot i que el sòl es públic, contempla el desenvolupament urbanístic privat.

D'altra banda, entre el camí de Can Ros i el carrer Telers de Blanc, el Pla situa el desenvolupament d'espai industrial tot i que la Colònia té encara per resoldre l'ús del gran espai industrial que constitueix un significatiu PATRIMONI MUNDIAL del modernisme industrial per la UNESCO.

Per últim, el Pla resol la gran demanda veïnal de rehabilitar l'espai, que s'ha deixat degradar, de la mateixa riera de Can Soler, i on habiten, fins a 30 espècies diferents d'aus en el seu vol migratori. En aquest gran espai es preveu realitzar un parc espai periurbà que alhora esdevingués un connector natural entre la muntanya i el parc agrari del Baix Llobregat.

Continuem reclamant la creació d'un gran parc natural periurbà a la Riera de Can Soler, però no volem que això sigui l'excusa per construir habitatges privats en sòl públic!
Defensem-ho públic! Defensem la Colònia!
Amb el suport a la Plataforma Salvem l’Entorn de la Colònia Güell.


 
 
 
 
  Cronología
13 de març 2009
Aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de les àrees residencials estratègiques de l'àmbit del Baix Llobregat (ARE Riera de Can Solé).

 
30 de juny 2009
Publicació definitiva del Pla Director Urbanístic de les àrees residencials estratègiques de l'àmbit del Baix Llobregat (ARE Riera de Can Solé).  
17 de març 2021
Raons Publiques convoca a les Plataformes veïnals organitzades per una reunió amb la intenció d’activar un procés participatiu amb la ciutadania per recollir les propostes.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plataforma dels bens comuns de Sant Boi de Llobregat